Det är erfarenheten som gör oss till proffs

Vi har nu varit aktiva som företag sedan 1978 och det har varit 45 år av lärdom och erfarenheter. Lite varstans i samhället så kan man beskåda våra arbeten, framförallt i Trollhättan. Där det inte finns rost, där har vi varit i farten och gjort vårt yttersta för att skapa en hållbar och rostskyddad yta på en stålkonstruktion.

Vår ytbehandlingsspecialist Mikael kontrollerar ytan på ett skyddsräcke till Vattenfalls elproduktionsanläggningar, ett arbete som ställer maximala krav på leveranskvalité. När räckena är behandlade så kommer de att monteras och det kommer dröja många år innan man återigen kommer behöva behandla och bearbeta räckena.

En del av yrkesskickligheten ligger i att veta riskerna med arbetet och med rätt metoder arbeta bort dem. Skarvar, vinklar och kanter är både svårare att ytbehandla, men också mer utsatta. Dessa områden handmålas så man säkerställer att färgen fäster och täcker ytan ordentligt. Ett moment som i branschen kallas för notchning.

Mikael har vanan trogen rutin på att i lugn och ro, innan första lagret med färg appliceras, gå runt och kontrollera en extra gång att ytorna är klara så man inte missat något. Genom att undvika att göra onödiga misstag så spar vi tid och resurser, det har vi lärt oss den hårda vägen.

Vill ni veta mer om rostskydd och ytbehandling kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se