De enklaste lösningarna är ofta de bästa

Det finns många anledningar att inte köpa sig ur alla situationer, både av ekonomiska, tidsmässiga och miljömässiga skäl.

Konstruktionen och detaljerna som vi skall rostskyddsmåla – sättbalkar för hantering av vattenflöden vid vattenkraftverk, har fickor i ändarna som är aningen komplicerade att sprutmåla med god kvalité.

Fickorna är närmare 70 centimeter djupa, 50 centimeter höga och 7 centimeter breda, så det krävs lite mer än en vanlig pensel för att komma åt. Vi gör det inte mer komplicerat än vad problemet kräver, vi förlänger penslarna med ett enkelt skaft. Det i kombination med en bra pannlampa så kan vi säkerställa att vi täcker alla ytor i utrymmet gott nog för att det skall bli ett säkert rostskydd.

–          Det är ett tålamodskrävande jobb att med stor noggrannhet pensla alla vinklar och vrår på detaljen säger Johan, ytbehandlingsspecialist. Vi har snart gjort klart alla balkar så nu går de sista två på rutin.”

Under den senaste månaden har vi totalt haft 17 sättbalkar som vardera väger 3 ton, de har genomgått vår rostskyddsprocess med blästring, grundmålning och rostskyddssystem och skall nu vara redo för att brukas av Vattenfall.

Har ni frågor och funderingar kring ytbehandling för industri och anläggning kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se