Med ett solidariskt ansvar från både maskinuthyrare och dess kunder så ökar livslängden och kostnaderna. Därför är det motiverat att ytbehandla maskinerna regelbundet så de ser nya och välskötta ut.

Om en hyrlift eller liknande maskin kommer ut på site i ett förhållandevis slitet skick, så ökar risken att den som hyr är mindre aktsam eftersom ytterligare en repa eller buckla inte spelar så stor roll.

Om man istället får en maskin som är i nyskick, eller i detta fall när vi är klara, nymålad och fin i lacken, så ökar brukarens medvetenhet om maskinens dignitet.

En renovering av maskinen innebär en direkt kostnad för beställaren, men man får återbäring genom långsiktiga faktorer.

  1. maskinens livslängd ökar

Förutom ett strategiskt underhållsarbete med regelbunden service och smörjning så innebär rostskyddsmålning och färgskydd att maskinen håller längre.

  1. risken för onödigt slitage minskar

Genom att hålla maskinen i nyskick så minskar risken för den mänskliga faktorn med slarv och oaktsamhet, detta ger en minskad kostnad utslaget över maskinens livslängd.

Emil, Johan och Mikael slipar och rengör alla målningsbara ytor på bommen och chassit av liften. Efter det kommer de lägga på ett nytt ytskikt. Korgen kommer att ersättas av en ny på den här maskinen och vi kommer att renovera den gamla helt genom att blästra och lägga på ett nytt färgsystem på den.

Vill ni veta mer om industriellt rostskydd och underhållsmålning, kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se