Vackra Trollhättan skulle kunna kallas räckenas stad, ut med älven sträcker sig kilometervis med räcken, och ofta väldigt stiliga sådana.

Nu står alla träden med i sin dräkt av grönska, junisolen tränger igenom lövverken och speglar sig i älvens porlande vatten. Utmed den granitklädda stranden står Eric och Jörgen och har ett av stadens bästa sommarjobb. Årligen underhålls och renoveras etapper av de stålräcken om skyddar gott folk att råka trilla i älven eller kanalen av misstag. Många av staketen och räckena har närmare hundra år eller mer på nacken. De mest klassiska utgörs av en gjutjärnsfot med rörräcken som går att justera eller demontera med gängade mellanstycken.

Vår projektledare Eric som jobbat på Fyra ESS sedan han var 16 år gammal, idag 40 år, minns när han under sommarlovet på gymnasiet fick jobbet som målare, och fick då hänga med ut längs älven och måla räcken.

—      Blandat med många andra spännande och roliga projekt så har det blivit några kilometer staket genom åren säger Eric. Det är nog inte så många som tänker på hur mycket skydd och säkerhet det finns kring älven i Trollhättan. Det vet alldeles säkert beställaren Vattenfall, men jag har faktiskt aldrig frågat om hur många meter eller kilometer det rör sig om totalt

Just nu så målar vi etappen från centrum mot kyrkan, bara det är närmare 500 meter. Det finns redan en bra grund på konstruktionen, så vi ser till att lägga på ett lager med ny grön färg med lyster och glans. Det förtjänar både räckena och staden.

Vill ni veta mer om rostskyddsmålning och våra entreprenadarbeten kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se