Varje detalj har sina utmaningar och det behövs erfarenhet för att möta kraven från beställarna

Det är bra att jobba i team, då lär man sig av kollegorna säger Johannes, en av våra yngsta medarbetare. Det kan handla om allt från hur mycket färg som skall appliceras till vilken pensel som passar bäst till vilket uppgift.

Rostskyddsmålning innebär att skapa ett skyddande lager kring stålet, och få det tätt och lika tjock över hela ytan. Det är enkelt att mäta tjockleken på färglagren med en mätare, men det mest effektiva är att få rätt mängd från början.

Det är något man lär sig med tiden säger Emil, som nu varit anställd i 7 år. Man utvecklar en känsla för färgen och mängden som skall appliceras, man skall vara noggrann men inte för långsam, så det är en balansgång och det är väl där framgången ligger i yrket.

Idag målar vi delar till en fixtur för tillverkning inom skärandebearbetning eller svetsning. Vissa ytor skall maskeras och de skall även skydda gängorna som finns i några av hålen. Sedan jobbar vi oss lager för lager tills vi är klara enligt specifikationen. Är det något som Johannes är osäker över så är det bara att han ställer några frågor så ser vi till att bli klara tillsammans.

Vill ni veta mer om rostskydd och ytbehandling kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se