Båtar är i mångt och mycket iögonfallande för gemeneman, på ont och gott. Här har vi ett bra exempel på vad lite färg kan göra.

Vi fick i uppdrag av vår kund Vattenfall att göra deras båtar mindre stöldbegärliga och samtidigt ge dem ett tilltalande yttre. De båda aluminiumbåtarna är en del av Vattenfalls underhållsavdelning. De står på släpkärra och skall snabbt kunna sjösättas vid behov. De användes från allt från att plocka upp skräp ur vattnet till att göra enklare besiktningar. 

De båda båtarna har fått färgstarka våder lackerade och företagsdekaler monterade på sidorna. Den skarpt signalgula texten kommunicerar tydligt att det inte är en frågan om en fritidsbåt när man kan komma att se den i vattnet. 

Motorkåporna har fått samma ytbehandling och detta kan göra framtida försök från bovar och banditer att vilja förskansa sig dessa maskiner minskar. De blir mindre attraktiva på marknaden omedelbart. Lika enkelt som snyggt i det här fallet.

Mikael och Emil monterar skyddslisten på den mindre av båtarna. Det är inte gjort i en handvändning. De har nästan sitt egna liv dessa lister säger Emil ser bestämd blick på båt och list.

Har ni frågor om industriell och kommersiell ytbehandling av konstruktioner och bruksfordon kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se