Långt ut i leverantörskedjan finns Fyra-Ess med på ett hörn och ytbehandlar materiel till Försvarsmakten. Vi har genom åren konsumerat en märkbar mängd med grön färg, och beställarna har varierat från gång till gång, men kulören är alltid den samma.

-”Som allt annat på företaget så är det alltid ett teamwork där vi hjälps åt att lösa problem på bästa sätt. Det finns inte någon prestige i att vara den som vet eller kan bäst, utan vi hjälps åt”,  säger Anders. Han och kollegorna flyttar en detalj till ett arbetsbord inför en maskering. Vi vill inte han några onödiga hanteringsskador på detaljerna så vi är väldigt noggranna med varje steg i processen.

Samtidigt är det lite roligt att veta att när detaljerna väl är på plats så kommer de begagnas utan minsta tanke på lacken, utan uppskattas för dess funktionalitet. Ytbehandlingens syfte är att skydda metallen så gott det går, och ge kamouflage i detta fall.

Kompotten av projekt vi hanterar på anläggningen i Trollhättan varierar stort, dels har vi dessa projekt, en serie av detaljer som skall ytbehandlas. Alternativt att vi tar oss an projekt som är mer åt entreprenadhållet, antingen som underentreprenörer eller totalentreprenörer.

Har ni frågor om ytbehandling eller rostskydd, kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se