Yrkesakademins ytspecialistutbildning är anpassad efter branschens förväntningar och är en väg in i vår verksamhet för framtidens medarbetare på Fyra Ess

Fyra Ess är medlemmar i organisationen Auktorisation för rostskyddsmålning. Under åren har vi varit aktiva och drivande i flera frågor tillsammans med våra branschkollegor. Något som vi är extra stolta över är att man efter många års planering och förberedelser tillsammans med Yrkesakademin kunde presentera utbildningen – Ytbehandlingsspecialist – inom yt- och rostskydd.

För ett par år sedan så kunde den första klassen examineras och tilldelas utbildningsbevis.

Johan Ricart avslutade sin utbildning sommaren 2021, och genomförde sin LIA, lärande i arbete, hos oss under våren. Under hösten kunde vi sedan anställa honom och nu är han vår yngste ytbehandlare på företaget.

– En viktig utmaning för oss idag är att hitta engagerade medarbetare som är redo att lära sig ett hantverk från grunden. Utbildningen genom Yrkesakademin blir en bra början för en karriär hos oss säger Tom Sörensen. Det tar sedan många år innan man lär sig yrket fullt ut.

Vi hälsar Johan välkommen till oss, och välkomnar samtidigt fler att söka utbildningen och söka praktik hos oss.

Länk till utbildningen – Det finns ingen ansökan öppen för tillfället.

Länk till Auktorisation för rostskyddsmålning

För frågor och intresse kring vår verksamhet kan ni kontakta oss på info@fyra-ess.se eller 0520-18000