Vi utför löpande ytbehandlingar på intagningsgaller för kraftanläggningar. Intagningsgaller finns både inom kärnkraften och vattenkraften och skall hindra att skadliga föremål kommer in i turbiner och kylanläggningar.

Gemensamt är att dessa utsätts för hård behandling och samtidigt är under vatten. Det medför att det grundläggande arbetet med ytbehandlingen görs ytterst nogrannt och ordentligt så att färgen verkligen fäster och klarar av stötar och föremål som dras mot ytan.

Först tvättas gallret rent, därefter blästras ytorna så det blir metallrent. Nästa steg blir grundmålningen och sedan täckmålning, sista steget blir att applicera en foulingfärg som hindrar beväxligheter att fästa på ytan, en vanlig bottenfärg.

Det som är tidskrävande i dessa projekt är alla ytor och flänsar som vi ska garantera att de fått rätt mängd färg och rätt antal strykningar och i slutändan har den kravspecifierade tjockleken.

Utmaningen är att kunna säkerställa att vi varje gång utfört varje jobb till fullo och där men kan lämna den garanti som vi ger på arbetena.