När man går en runda på anläggningen och följer processen i våra olika ytbehandlingshallar så ser man bredden av vår verksamhet. I glasblästern finner man en del av en gasturbin som skall rengöras i en underhållsprocess. I torkhallen ligger fasadplåtar som skall monteras på Galionen i Uddevalla. I det stora måleriet håller vi på att slipa rent kontaktytor mellan två detaljer åt Vattenfall.

Varje medarbetare utför sina projekt med stor noggrannhet och precision.

Mikael som har i uppdrag idag, skall rengöra kontaktytorna mellan två stora detaljer från Vattenfall. Det sitter en packning mellan de två komponenter som utgör en fjärdedel av hela turbinhuset. Den ytan skall bara rengöras så den blir fri från ytrost, medans fasen nedanför som inte täcks av packningen skall rengöras från röd- och gravrost. Med sig har han tre olika slipmaskinen, var och en med sin egenskap. En mindre vanligt förekommande metod eller maskin, är nålmaskin. Ett antal 4 mm stålpinnar roterar och slår mot ytan, denna används för att få bort just gravrost, som satt sig lite djupare ner i stålet och gjort avtryck i stålet.

Trots att varje detalj vägare närmare 6,5 ton så är det en passning på mindre än en millimeter, vilket medför att när vi sedan rostskyddsmålar detaljen, att det bara precis blir så det täcker ytan, annars så kommer det blir problem med monteringen.

Så i allt vi gör så får vi lösa problem och hjälpas åt för att ta oss framåt.

Har du frågor eller funderingar på vår verksamhet så är du välkommen att kontakta oss på 0520-18000 eller maila på info@fyra-ess.se