Efter sex år har vi nu avslutat den sista etappen av fönsterrenoveringar på Vattenfalls kraftverk vid Göta Älv

Projektledaren Eric Hemlin ser ut över älven och lyfter blicken utmed den massiva granitfasaden som breder ut sig mot sydväst. Björkarna som omfamnar älvrummet i den bukt som blir elkraftsgeneratorernas utlopp och vattnets sista anhalt efter elskapande innan det ansluter till flödet ner mot Göteborg och havet. Under våren och sommaren 2022 har Fyra ESS renoverat de sista tre fönsterpartierna av tretton, de är var för sig lika stora som en gavel på en tvåplans villa från 1950-talet.

Eric ansvarar för de projekt och uppdrag som Fyra ESS har gentemot Vattenfall och har nästan 25 år erfarenhet av att arbeta med Olidan och de andra kraftstationerna i området. Redan som 15 åring började han sommarjobba på Fyra ESS och målade staket och räcken, och idag ansvarar han för projektledning och leveranser mot beställaren.

-”Det är inte många skrymslen som jag inte varit inne i eller på under åren och få som spenderat så mycket tid inne i tuberna som går från intaget, ner till turbinerna som vi har gjort. Det finns även små underhållsfack inne i turbinerna som vi ytbehandlat, samt att vi har rengjort granitfasaden. Jag har lärt mig väldigt mycket av Olidan, så kan man sammanfatta det” säger Eric.

Innan vi avetablerar för den här gången skall vi renovera en av ekportarna till stationen. För den som har vägarna förbi Olidan i Trollhättan så är det värt att kasta ett extra öga på både fönster och dörrar. Vi är självklart stolta över vårt hantverk med arbetet att bevara dessa klenoder för kommande generationer. Samtidigt vill vi hylla de hantverkare som för 100 år sedan var med och byggde denna unika anläggning.

Läs mer om Olidans historia på Vattenfalls hemsida https://historia.vattenfall.se/

För frågor och funderingar kring ytbehandlingsentreprenader kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se