Ljust och fint är ledorden nu när man kan betrakta turbinhuset när de ligger klara för leverans. När de kom hit direkt från vattenkraftverket så såg de inte mycket ut för världen, rostiga och smutsiga efter flera år i bruk. Men under de månader som vi bearbetat dem och åtgärdat småskador på dem, och slutligen rostskyddsmålat dem så har de nästan en karisma av att vara nytillverkade.

Framförallt så kommer de nu stå pall för ytterligare en längre tids tjänstgöring nere i turbinen. Målet är att de skall stå emot korrosion och även kavitation till viss grad så kommer turbinkonstruktionen vara i bruk i många år till.

Det har varit många timmars arbete för att utföra alla de steg och moment för att få klart dessa detaljer säger Emil. Kollegan Robert håller på att förbereda mätning av porerna i färgen på ledskenorna. När detaljerna väl är monterade och på plats så dröjer det innan man får möjlighet att åtgärda eventuella fel, så därför är det väldigt noggranna kontroller inför leverans. Genomgående under projektet har varit att det varit mycket egenkontroller och uppföljningar av processen.

När man ser lastbilen lämna anläggningen lastad med detaljer för leverans så känns det tillfredställande, samtidigt så är det dags att ta tag i nästa projekt säger Fredrik Sörensen.

Har ni frågor om entreprenader och projektering av liknade uppdrag som beställare kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se