En viktigt förutsättning för ett fungerande rostskyddssystem är att det stänger ute fukt och väta från stålet. Sprutmålning är effektivt på stora plana ytor. Men så snart man har hörn, vinklar och vrår så får man inte samma kontroll på mängden färg som verkligen täcker

Våra ytbehandlare går systematiskt över hela konstruktionen med pensel och färgburk i handen och applicerar färg i på alla punkter och ytor som enligt standarden kräver att man skall behandla för hand.

En enkel metod för att säkerställa att vi har tillräckligt med färg är att vi mellan varje strykning växlar mellan två olika kulörer. Då får man en tydlig kontrast mellan lagren.

I vår södra målarhall så jobbar nu Johan, Emil, Diners och Christoffer med att rostskyddsmåla två stycken intagningsgaller till ett kärnkraftverk parallellt. Vi har även personal på plats hos kunden som utför arbete i anslutningen till kylvattenintagen.

Har ni frågor kring rostskyddsentreprenader och ytbehandlingsprojekt kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se