Vi utför just nu en renovering på flera av intagsgallren åt ett av Vattenfalls kraftverk. Dessa galler varierar i storlek beroende på var i systemet de sitter. De är byggda så man enkelt, dagligen skall kunna skrapa av skräp och organiska material som kommer flytande i havet. I vårt stora måleri har vi nu ett av de största gallren, det mäter nästan 10 gånger 5 meter och har nästan 60 flänsar på ovansidan som vi noggrant måste täcka med rostskyddsfärg.

För att säkerställa att vi täcker ytorna enligt de krav som beställaren har så penslar vi på färgen i alla små vrår och vinklar. Jämfört med sprutmålning så är notchningen som momentet kallas, mycket mer tidskrävande och förutsätter att vi har så många ytbehandlare på plats samtidigt för att få en bra flöde i processen.

–        Detta är klassiskt rostskyddsarbete som man nu i generationer har jobbat med på Fyra Ess, det finns idagsläget inga genvägar för att göra ett bra och hållbart arbete som vi kan lämna garanti på, säger projektledaren Eric Hemlin.

Har ni frågor och funderingar kring rostskydd och ytbehandling för industri och entreprenad så kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller maila på info@fyra-ess.se