Under sensommaren har vi varit på plats i Vargöns kraftstation och ytbehandlat detaljer av funktioner till vattenflödena och den stora mansluckan som vi bearbetat på anläggningen i Trollhättan.

Just nu är det revisionstopp på den ena generatorn och då passar man så klart på att genomföra så många punkter som möjligt i underhållsprotokollet.

På våran agenda har vi förutom mansluckan även ett flödesrör som tar hand om vattenmassor som inte går igenom turbinen utan passerar förbi och ut i bassängen efter stationen.

Robert Andersson har varit på plats under hela projektet och är lika överväldig varje dag när han kommer till jobbet. Det är en unik byggnad med så mycket finesser. Bland annat så går det inte att missa den stora bockkranen som går över hela byggnaden. Den går på sin travare och dels så använder man den stora kranen till att lyfta i och ur delar och detaljer till turbinerna, men sedan så har man även kranar på sidorna som man använder för att applicera sättarna som hindrar från- och tillvatten vid sådana här tillfällen.

Med åren har man hunnit med några anläggningar och det är lika fascinerade varje gång att se alla smarta lösningar säger Robert.