Fyra ESS har ett nära samarbete med Yrkesakademin och är delaktiga i utbildningsplanen för de som läser till Ytbehandlingsspecialst. När studenterna skall genomföra sina praktiska moment i utbildningen så bistår vi med lokaler och utrustning. Skolan har ett antal olika övningskonstruktioner som ger utbildningsdeltagarna möjlighet att jobba med olika moment och procedurer som ytbehandlingen kräver. 

Förutom att vi direkt är en del av själva utbildningen så erbjuder vi även praktikplaster år studenterna. 

Efter påsk så påbörjade Johan sin praktik hos oss. Han kommer vara här i tio veckor och deltaga i verksamhetens varierande arbete. Han läser andra året på utbildningen och har redan med sig mycket kunskap när han kom hit för den här LIA-perioden, lärande i arbete. 

Vår ytbehandlare Mikael handleder idag Johan och går igenom hantering av utrustning. Slangar och munstycken måste skötas med omsorg. Slangarna måste rullas in och ut på rätt sätt för att inte tvinna sig och ge ytbehandlaren förhinder att röra sig fritt runt objektet som målas.  

Vi hälsar Johan välkommen till oss och hoppas att den kommande tioveckorsperioden kommer vara lärorik. 

För mer information om den utbildning som Johan går kan nu läsa på Yrkesakademins hemsida – https://ya.se/yrkeshogskola/ytbehandlingsspecialist-distans/