Rostfrittstål skall behandlas efter svetsning för att få bort smuts och oxider från ytan

Rostfritt stål är en innovation som utvecklades i England i början av 1900 talet. Man experimenterade fram olika legeringar och fann att stål med med minst tio procent krom fick egenskaper som gjorde att det inte korrigerade i den grad som stål utan några tillsatser. Samtidigt som man fick ett hållfast material.

Rostfritt stål har flera fördelar, dels att det är korrosionsbeständigt i de flesta vanliga miljöerna, det har god värmebeständighet och även god oxidationsbeständighet. Det är även syrabeständigt, så fördelarna är många. En nackdel är att det är dyrare, men helt beroende på användningsområde så kan en investering i rostfritt stål vara kostnadseffektivare i det långa loppet.

På Fyra ESS erbjuder vi glasblästring för industriell ytbehandling. Dels utför vi glasblästring efter svetsning eller andra tillverkningsoperationer där man önskar att få ren ytan från oxid eller andra oönskade partiklar på ytan på rostfritt stål.

Axel och Emil har idag tagit emot en inkommande leverans och håller på att förbereda detaljerna för glasblästring. Dessa skall ingå i ett processflöde till en tillverkning eller förpackningslina hos en beställare. Vårt uppdrag är att ytbehandla konstruktionen, för att färgen skall fästa på det rostfria stålet skall vi först glasblästra ytan så att man ökar vidhäftigheten för färgen.

Konstruktionen och detaljerna i den består bitvis av tunna plåtstycken och här är också en av fördelarna med glasbläster, det gör inte samma åverkan på ytan som konventionell sandbläster.

Har ni frågor och funderingar kring blästring och industriell ytbehandling kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se