Vår ytbehandlare Mikael ser över konstruktionen som precis körts från blästerhallen in i måleriet. Innan han skall sätta igång med ytbehandlingen kontrollerar han att all blästermedia är borta. Även om man blåser rent den inne i blästerhallen tenderar det ändå att komma med lite damm in i måleriet. Därför går vi över den en extra gång och säkerställer att ytan är ren och dammfri.

Konstruktionen är för den intresserade upp och ner när vi behandlar den. När den väl är monterad i anläggningen så står den med den runda sidan neråt. Avgaserna från gasturbinen passerar igenom huset och forceras sedan uppåt.

I och med att detaljen ingår i ett system där man jobbar med brinnande gas som media för driften av generatorn i elverket, så krävs det att de rostskydd som används vid ytbehandligen klarar av de höga temperaturer som kommer uppstå.

Det är alltid intressant att läsa på om projekten och ha koll på de produkter som vi använder från våra leverantörer säger Mikael. Det här rostskyddet skall klara temperaturer upp till 540 grader enligt specifikationen från leverantören.

Söker du en partner eller entreprenör inom ytbehandling och rostskydd? Kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se