Under årets första månader så utförs de flesta av entreprenaderna och uppdragen på plats vid anläggningen i Trollhättan. Den enkla förklaringen är vädret. Det är opraktiskt att genomföra större ytbehandlingsarbeten i snöblask och snålblåst.

Vintern bli också en tid för service och underhåll. Vi ser över vår utrustning och kompletterar och byter ut vid behov. Inför året som kommer har vi köpt in och konstruerat en ny dammsugarutrustning för fältuppdrag. Det är en rejäl och kraftfull maskin som klarar av att hålla rent vid stora blästringar.  Vi följer noga de lagar och föreskrifter som finns ur miljösynpunkt och då är det närmast nolltolerans som gäller. Inget media eller damm får lämna arbetsutrymmet många gånger och då ställer det krav på kunskap om hur man skapar en sådan arbetsmiljö i fält, samt krav på att utrustningen klarar av att lösa detta.

Fredrik Sörensen har själv konstruerat och byggt ihop denna nya dammsugaranläggning och är nöjd med resultatet. Det skall bli spännande och se om alla delar håller som man lovat. Vi kör ganska hårt med utrustningen i fält och det finns inte utrymme för några missöden egentligen.