Vi är i full färd med att rostskyddsmåla skyddsräcken till en nybyggd cisterner vid ett oljeraffinaderi i Göteborg

Cisternerna står ett stenkast från norra gränsen av innanhavet Kattegatt som sträcker sig ut med Sveriges västkust. Med sina salta vindar så blir påfrestningen på svartstålkonstruktionerna kännbara snart efter montering om man inte gjort ett gediget rostskyddsarbete. Rätt rostskydd ger längre livscykel åt konstruktionen.

– Skyddsräcket som vi har i uppdrag att ytbehandla mäter totalt 52 meter i omkrets och är fördelade på 7 stycken. Av ren nyfikenhet så kan man räkna fram att diametern på cisternen är ungefär 16 meter om man tar delar omkretsen med pi, ungefär talet 3,14. Det ger lite mer rymd och känsla för arbetet när det genomförs om man kan visualisera det säger Emil, som påbörjat notchningen tillsammans med kollegan Mikael.

Notchning innebär att man penselmålar alla kritiska punkter på konstruktionen för att säkerställa att man får tillräckligt med täckning över den aktuella punkten, en del av den hantverksskicklighet som våra ytbehandlingsspecialister besitter.

Beställare av projektet är Vänersborgs svets och mekaniska, som vi jobbar löpande tillsammans med som leverantör av rostskydd och ytbehandling.

– När vi byggt upp färgsystemet och rostskyddet enligt specifikation skall topplagren vara i tre olika kulörer avslutar Emil.

Vill ni veta mer om rostskydd och industriell ytbehandling kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se