Innan man applicerar ett rostskydd på en metallyta så måste den vara helt ren från smuts, avlagringar och korrosion. När det kommer en leverans till vår anläggning så görs en bedömning om vi behöver tvätta av den med vattentvätt, varm eller kall. Detta förutsätter att det är tillåtet enligt de krav som kommer från beställaren.

Därefter eller direkt så körs detaljen in i vår blästerhall som mäter 6 meter bred och 17 meter djup. Detta innebär att vi kan ta emot förhållandevis stora detaljer för behandling.

Blästerhallen och företaget i stort är miljöcertifierad och allt avfall och kontaminerad blästermedia tas hand om i återvinningscentraler. Utluften ventileras och filtreras så inga partiklar lämnar hallen och sprids för vinden.

Vår personal är utbildad och har lång erfarenhet av yrket. Vissa av våra anställda var med redan på varvstiden i Göteborg, och har fram till idag fortsatt inom ytbehandlingsbranchen.

Med en anläggning och personal av högsta klass så kan vi alltid garantera ett väl utfört arbete innan nästa steg som sker inne i målerihallarna där grundfärg, rostskydd och ytlager appliceras.

Vi är otroligt stolta över den process som vi utvecklat tillsammans med våra kunder och leverantörer. Under de senaste 40 åren har vi varit med och utvecklat svensk ytbehandling. Vi är anslutna och aktiva i organisationen Auktorisation för rostskyddsmålning som vi anser främja branschen genom att få beställare att ställa rätt krav på oss leverantörer.