Det råder en hög aktivitetsnivå i våra bläster- och målerihallar i Trollhättan. Vattenfall utför en omfattande renovering av G1 i Lilla Edet och vi är med som entreprenörer till projektet. Vi har haft personal på plats både före och efter jul och nyårshelgerna, och har även haft flera detaljer på plats här på anläggningen i Trollhättan.

Robert Andersson har ansvaret för att utföra blästringsarbetet på de totalt fyra detaljerna som vi fått levererade nu, fyra halvor, som i par bildar ett turbinlock. Det är grova gjutjärnskonstruktioner som ytbehandlats och renoverats i omgångar. Det kan man tydligt se på de många lager av färg som vi nu tar bort. Vi täpper för de många monteringshål och funktionella utrymmena som finns över konstruktionens yta.

Att blästra är ibland som att stiga in i en annan värld, i och med masken och systemet för lufttillförsel så kan man nog likna det lite vid dykning. Medan man avverkar ett pass i blästern så stänger man ute resten av omvärlden, med väldigt begränsat synfält och fokus på att utföra blästringen på bästa sätt, så känns det nästan som att världen stannar upp för ett ögonblick”, säger Robert.

Vår stora blästerhall mäter 17 meter på längden och 6 meter på bredden, samt 5 meter på höjden, så det är få begränsningar av vad vi inom rimlighetens gränser klarar av att hantera, i förhållande till vår hall mätt.

Har du frågor eller behov av industriell blästring så är du välkommen att kontakta oss på 0520-18000 eller maila på info@fyra-ess.se