Efter tre månader arbete är vi inne i slutfasen av arbetet med turbintub till G14 i Hojums kraftstation i Trollhättan. Mekanikerna håller på att montera intagsgallren och ställningsbyggarna håller på att ta ner ställningarna i tuben samtidigt som vi förbättringsmålar och åtgärdar de avvikelser som vi funnit vid våra egna kontroller säger Erik Hemlin.

Det är alltid med blandade känslor man påbörjar en avetablering. Samtidigt som det är kul att avsluta ett arbete så har man samtidigt engagerat sig över en tid så man kan inte annat än vara stolt över resultatet och det egna avtryck man gjort. Det är häftigt att jobba med dessa anläggningar som både är spännande historiskt  och tekniskt.

Tuben har en diameter på 9 meter och från topp till slut i snäckan vid turbinen har vi 70 meter rör att ytbehandla. Totalt har vi applicerat 4 lager färg, samt att hela röret är blästrat innan. Totalt har vi ytbehandlat ungefär 2500 kvm under projektet. Av dessa är alla ytor svåra att komma intill och det är inte många ytor som bara är att styrka på färg utan det kräver planering och erfarenhet för att lyckas med dessa projekt.