Det är en ganska intressant utmaning att åtgärda dessa ganska enkla fel som uppstått i samband med produktionen. Att som beställare av en produkt kunna konstatera att man fått avvikelser i förhållande till de specifikationer man ställt, kan ibland orsaka ett huvudbry av stor dignitet. Speciellt om tillverkaren har sin fabrik på andra sidan atlanten. Det är då vi kan vara behjälpliga med vår kompetens och erfarenhet av liknande problem sedan tidigare.

Det är ganska imponerande att få se dessa konstruktioner. Som jag förstått det rätt, så är det stora kondensatorbatterier som man lagrar ström i på ställverken, men fråga mig inte närmare hur det fungerar säger Ali Marjala och ler. Tyvärr har man hunnit montera upp ett par redan, så de lär vi få ta och åtgärda på plats.

 

Före bearbetningen

Efter bearbetningen

Vad som skett i detta fall är att man vid tillverkningen inte har brutit kanterna ordentligt, man har inte tagit bort ojämnheter, eller skarpa kanter. Normalt sätt skall dessa gradas på så sätt minskar man risken för stöt och skrapskador på detaljerna. När man hanterar galvaniserade detaljer så vill man inte att skador skall uppstå på galvaniseringen, då denna riskerar att sprick och ge upphov till rost under ytan.

Vad vi har gjort med dessa detaljer är att vi slipat ner kanterna försiktigt och sedan penslat på en förstärkning, en färg med ett högt innehåll av zink. Det ger ett ökad skydd mot hanteringsskador vid monteringen.