Genom denna detalj har vi tagit ett steg fram åt i vår kapacitetsutveckling. Utskovsluckans sammanlagda täckande av golvyta har aldrig tidigare bearbetats i vår anläggning. Tack vare våra flexibla anläggningshallar för blästring och ytbehandling, tillsammans med den maskinpark för transport och förflyttning av gods, så har vi kunnat lösa denna utmaning.

 

Fredrik och Tom Sörensen har noggrant planerat varje steg i arbetet. Vi har fått anpassa lokalerna lite grann för att få in hela detaljen i måleriet. Men den avgörande faktorn var så klart att vi hade portar stora nog att ta i den.

 

Vi har truckar och transportvagnar för detaljer upp till 80 ton, så där låg vi i lä den här gången. Det var så att säga inga problem åt det hållet. Men självklart så är själva flytten av en detalj alltid kritisk. Även om all utrustning är besiktigad och kontrollerad  så kan man aldrig förutsäga ett axelbrott eller liknade. Dock har vi klarat oss utan några haverier hitintills.

Det som kvarstår nu är att avsluta ytbehandlingen. Vi har lagt på rostskydd och nu applicerar vi täckfärgen, lager för lager. De stora ytorna målas med sprutmunstycken, medan vrår och hörn målas med penslar.