Yrkesakademin håller i en utbildning som är skräddarsydd för vår bransch

Ledningen för Fyra ESS var under många år tillsammans med branschorganisationen Auktorisation för rostskyddsmålning drivande i frågan att upprätta en utbildning för operativ ytbehandling inom industrin och samhälle.

Yrkesakademin är förvaltare av utbildningen som innehåller de grundläggande kurserna i materiallära, ritningslära och praktisk ytbehandling, blästring och anläggning av färgsystem som skall skydda materialen från korrosion och hanteringsskador. Sammanfattningsvis så kallas utbildningen Ytbehandlingsspecialist.

Philipe Landhage var en av studenterna i den sjätte omgången som tog examen i somras efter ett år av studier. Kursen hålls på distans och klassen träffas under några tillfällen för praktiska moment. Under året genomförs även LIA, lärande i arbete ute hos företag. Där vi så ofta vi kan tar emot studenter.

Efter semestern började Philipe sin provanställning hos oss och har började sin onboarding och introduktion på vår anläggning. Han går vid sidan av våra seniora anställda och får ta del av våra projekt och uppdrag och skall på sikt bli självgående.

Philipe började denna morgon med att städa ur vår stora målerihall efter ett avslutat projekt, för att kunna ta in nästa objekt.

– Fyra ESS är ibland som ett skolboksexempel från det vi lärde oss i skolan, processerna och metoderna är väldigt standardiserade berättar Philipe. Vi lärde oss mycket teori, och nu när det översätts i praktiken är det en spännande känsla att förstå hur och varför man gör vissa moment.

Som företag är det viktigt att ha en långsiktig försörjning av kompetens och resurser.

– För oss är det viktigt att vi löpande kan få in yngre ödmjuka medarbetare med eller utan erfarenhet, utbildningen ytbehandlingspecialist är ett steg i helt rätt riktning säger Fredrik Sörensen. Vad tiden lider så går våra trogna och äldre medarbetare i pension och då är det bra om man kan förvalta den erfarenhet som finns inom företaget och skola in nya kollegor på ett hållbart vis.

Är du intresserad av vårt yrke eller företag så är ni välkomna att kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se