Det är kul att läsa om de projekt vi är delaktiga i lokalpressen

Den första februari kunde man läsa att försvarsmakten investerar 200 miljoner i testanläggningen för test av motorer till JAS 39 Gripen. Dels bygger man nytt samtidigt som man rustar upp den befintliga anläggningen som byggdes redan 1963.

Länk till TTela
https://www.ttela.se/jobb-aff%C3%A4rer/f%C3%B6rsvaret-satsar-p%C3%A5-test-av-gripen-motorer-1.91211153

Emil och Mikael har sedan ett par veckor tillbaka påbörjat rostskyddsmålningen till de detaljer som ingår till vindtunnelrören. Rörsystemet har varit i bruk sedan 1963 och då kan man tänka sig att man hunnit testa en rad olika varianter av jetmotorer till våra stridsflyg av märket SAAB. Namn som Lansen, Draken, Viggen och aktuella Gripen. Det är svårt att bilda sig en helt klar uppfattning om hur rören ser ut monterade, men man kan anta att det ligger många timmars beräkning och konstruktionsarbete innan man skred till verket och byggde anläggningen.

–          Det är kul när det investeras i företagen i området säger Fredrik Sörensen, anläggningsansvarig på Fyra ESS. Att få vara en del av utvecklingen av den nya testanläggningen är spännande. Arbetet med renoveringen och rostskyddsmålningen av vindtunnelrören är ett ganska bra typexempel på en av våra huvudaffärer.

Vi har bra framdrift enligt plan och detaljerna går genom processen i rätt takt, blästring och sedan ett färgsystem som ger ett gott rostskydd och livslängd för konstruktionen.

Vill ni veta mer om industriell ytbehandling kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se