Ibland kan våra målerihallar se ut som en konstutställning av samtida industrihistoria

Rikard har ett pilligt arbete framför sig med att ta bort maskeringen på alla de muttrar, brickor och andra beslag som torkat klart i vårt måleri. Tillsammans utgör alla detaljerna en konstruktion. Varje enskild detalj hänger på en krok utmed de mobila torkställningarna.

Detaljerna har lättsamt blästrats och sedan maskerats innan de målats. För att sprutmåla de små mekaniska elementen och förbanden krävs erfarenhet, man måste veta hur bra färgen täcker och hur mycket man behöver måla. Antalet strykningar bestäms i förväg och då bör det vara klart enligt plan.

–          ”Det kräver ett stilla och harmoniskt sinne när man skall hantera alla detaljer noggrant säger Rikard och ser ut över lokalen och granskar alla detaljer.”

Det blir allt tydligare att företag blir mer medvetna om fördelarna med att arbeta med underhåll av utrustning på kort och långsikt. Dels genom mindre förbättringar och renoveringar, men likaväl hela restaureringar av både anläggningsutrustning och entreprenadmaskiner.

Vill du veta mer om våra industriella ytbehandlingsprocesser så kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller mail info@fyra-ess.se