Allt som oftast så är det gött att ha lite erfarenhet innanför målardräkten

Genom åren har vi målat många rör vågräta, diagonala tillika lutande och stående. Både in och utsida skall oftast ytbehandlas och rostskyddsmålas, det kan vara ett rökgasrör eller en vattenledning.

Med fokus på arbetsmiljö och säkerhet och samtidigt klara leveranskraven kräver att man har uppfinningsrikedom, eller innovationsförmåga som det med ett modernare uttryck heter.

Vi har idag utrustning och verktyg för att kunna leverera tjänster och ytbehandling efter bästa förmåga. Viss utrusning har vi byggt själva andra har vi köpt in och anpassat efter behov. För varje projekt och konstruktion så får man anpassa lösningen efter omständigheterna, till exempel att jobba från två håll igenom ett rör och mötas på mitten.

– Man får tänka 360 grader, i två axlar och två vyer säger Fredrik Sörensen, som är tredje generationens ytbehandlare och anläggningsansvarig på Fyra Ess. Oftast börjar ett projekt med att vi får en ritning från beställaren och skall utifrån den beräkna kostnaden för arbetet. Det finns väldigt få utrymmen för chansningar, utan det gäller att kunna se objektet eller konstruktionen framför sig, och vilka lösningar vi kan tänkas behöva tillämpa för att lösa uppdraget. Farfar, pappa och hans bröder får jag väl se som inspirationskällor, Fyra ESS har seden 1978 utfört en del spektakulära uppdrag om man tittar i backspegeln. Det är ett trevligt arv och kunskap att bära och föra vidare. 

Vill ni veta mer om ytbehandling och industriell rostskyddsmålning kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se