Full fart fram till semestern

Med lite mer än en arbetsvecka till att vi stänger för semester så har vi full beläggning på vår anläggning. Sommarvädret gör sitt för stämningen, det hela rätt trevligt trots att det kan bli väldigt varmt mellan varven.

Går man en rond bland våra processhallar, rengöring, blästring och måleri så finner man den vanliga blandningen av detaljer och konstruktioner. Vi blästrar block till jetturbiner samtidigt som vi rostskyddsmålar detaljer till specialfordon.

Mikael har precis lagt topplagret med färg på ett lyftok till en av våra beställare. Det är en handfull detaljer som tillsammans skapar ett justerbart lyftok för hantering i något produktionssteg.

-”Detta skall vara inomhus så vi har bara lagt på grundfärg och ett topplager. Skall det inte vara ute i rusk och regn och användas rimligt varsamt så anpassar man mängden färglager efter det. Det är inte ovanligt att man normalt har 5-6 lager på detaljer som skall vara utomhus eller i vatten.”

Det är fullt i planeringen tills vi stänger den 7 juli och sedan öppnar igen den 7 augusti, med andra ord har vi stängt vecka 28-31.

Vill ni veta mer om industriell rostskyddsmålning kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se