Johannes började hos oss för drygt ett år sedan och har kommit in i yrket med gott resultat

Blästring är ofta en grundläggande aktivitet i vår ytbehandlingsprocess av stålkonstruktioner. Med blästring får man en ren yta, korrosionsfri och andra möjliga föroreningar som måste bort innan man lägger an färgsystemet som skyddar konstruktionerna eller detaljerna från rost och ger samtidigt ett förväntat utseende.

Via privata kanaler fick Johannes nys om en kommande ledig tjänst hos oss, han hade både rätt attityd och vilja att lära sig ett yrke från grunden. Sida vid sida  med vår mest erfarne blästrare fick han steg för steg lära sig grunderna i blästring och ytbehandling. Sen kom dagen då hans Mentor skulle tackas av och gå i pension, tryggt och säkert lämnades blästerslangen över till nästa generation. Johannes  är idag självgående i sina uppdrag på anläggning men har alltid någon kollega att fråga om något är oklart.¨

-”Det är en känsla av mystik ibland att stå i blästerhallen omvälvd av damm och sand. Den tjocka skyddsdräkten och masken stänger ute all media och man befinner sig lite som i en egen sfär. Det är viktigt att ljuset och även ventilationen är god för att man skall kunna få tillräckligt bra överblick av arbetet” säger Johannes.  

Precis som vid målning måste man ofta maskera och täcka över vissa ytor och håligheter i detaljen för att dessa ytor inte skall behandlas enligt specifikation. Det kan röra sig om lagerbanor och hål med gängor. Maskeringsarbetet kräver träning och färdighet vilket kommer med tiden. Ett gott handlag med en kniv och en känsla för längden på tejpbitarna ger god framdrift i arbetet så det blir effektivt och rätt.

Är ni i behov av industriell ytbehandling och blästring kan ni kontakta oss på 0520-18000 eller info@fyra-ess.se